Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Тоскански пастет

Тоскански пастет

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Тоскански пастет
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Рецепта за невероятно вкусен пастет долита при нас чак от Тоскана"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • лук - 1 глава
  • аншоа - 2 рибки
  • мариновани каперси - 1 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • майорана - щипка
  • краве масло - 50 г
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно една голяма глава лук.

В тиган загрейте кафена чашка зехтин, пуснете лука, овкусете с щипка сол и един дафинов лист, налейте 2-3 с.л. вода и захлупете съда. Задушете лука за 5-6 мин.

След което добавете нарязаните на малки парчета пилешки дробчета, полейте с бялото вино и чашка топла вода, прибавете двете рибки и една с.л. мариовани каперси. Ако ползвате осолени ги изкиснете предварително.

Поръсете с щипка черен пипер и щедра щипка наситнена прясна майорана. Гответе дробчетата около 20 мин. или докато останат на мазнина.

Готовите дробчета охладете, извадете дафиновия лист и пасирайте до гладкост. Насипете в бурканчета. Разтопете кравето масло и залейте пастета.

Може да съхранявате готовия пастет в хладилник 5-6 дни. Ако приготвите по-голямо количество стерилизирайте бурканчетата за 10 мин.

Тосканският пастет е уникален. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: