Начин на приготвяне
Измих и нарязах на колелца тиквичката. Подредих в тава с хартия за печене и отгоре поръсих с олиото. Пекох тиквичките на силна фурна до готовност.
Извадих тиквичките в купа и овкусих със сол, лют червен пипер, чесън, джоджен, оцет. Добавих киселото мляко, тофу натрошено на трохи и мъничко горчицата.
Пасирах всичко до гладък пастет от тиквички.
Поднесох поръсен с чили на люспи и листенца пресен джоджен.
Може да ползвате и копър по желание. Вместо джоджен.
Ако не харесвате пикантна храна, просто ползвайте сладък червен пипер.
Идеална разядка, която чудесно си партнира със сухари или брускети, е този зеленчуков пастет с тофу.