Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Пастет»Гъбен пастет с тофу

Гъбен пастет с тофу

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Гъбен пастет с тофу
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Гъбен пастет с тофу, който да сервирате със сухари, крекери, франзела или друго."

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г
  • тофу - 100 г копринено
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 1 с.л.
  • смлени орехи - 2 с.л.
  • кисели краставички - 1 бр. по желание
  • чушки халапеньо - на вкус, мариновани
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • магданоз - 1/2 ч.л. сух.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина, нарежете лука и чесъна и запържете.

Прибавете нарязаните гъби и гответе, докато течността се изпари.

Овкусете с подправки.

Свалете от котлона и охладете пържените гъби.

Прехвърлете гъбите в блендер, добавете тофуто, орехите, краставиците и халапеньото и пасирайте до получаването на гладка хомогенна смес.

Приберете готовия гъбен пастет с тофу в хладилник.

Сервирайте вашия веган пастет със сухари, френска франзела или др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: