Начин на приготвяне
Отрязва се върхът на главата чесън, така че да се отрежат върховете на всички скилидки.
Капва се 1 ч.л. зехтин, поръсва се със сол и се увива в алуминиево фолио. Пече се чесънът в загрята на 220 °C фурна за 35-45 минути или докато омекне достатъчно, за да може да се изстиска на пюре.
Броколите се разделят на розички, а стъблото се нарязва на кубчета. Овкусяват се с 1 с.л зехтин, чесън на прах, ½ с.л. мащерка и сол на вкус. Разбърква се добре и се разпределят върху хартия за печене. Пекат се за 20 минути.
Лукът се нарязва на дребно.
Когато чесънът е готов и изстинал, останалият 1 ч.л. зехтин се загрява. В него се запържва лукът с щипка сол на среден огън за 2-3 минути.
След това се изцърква омекналият чесън от всички скилидки и се намачква при лука.
Прибавя се извитият ориз, бульонът и се налива водата, като се оставя да заври. Когато това стане, се прибавя останалата мащерка и котлонът се намаля на ниска степен.
Когато оризът е почти готов, се прибавят запечените броколи, кората от лимон и сокът, наситненият копър, както и пестото. Ако има нужда супата с тофу се доовкусява с черен пипер и сол на вкус.