Начин на приготвяне
Броколите се измиват. Настъргват се на едро ренде. Празът се почиства и измива. Нарязва се на кръгчета.
В дълбок тиган се слага олио да загрее. Добавят се праза и броколите. Захлупва се с капак. Разбърква се системно. Овкусява се със сол.
Когато зеленчуците се задушат, се отстраняват от котлона.
В купа се слага маслото. Залива се с врялата вода. Разбърква се, за да се разтопи.
Корите, които използвах, не са български. Изглеждат тънки, двойно по-малки от стандартните и 30 на брой. Общо се получават 15 дълги банички.
За всяка се използват по 2 кори.
Подготвя се намазнена караванка. Взима се една кора. Намазва се с маслото с вода. Отгоре се слага втора кора. В единия край на кората по цялата дължина се разпределя от плънката.
Предвижда се да стигне за всички банички. Завива се веднъж, като се заформя руло.
Сгъва се от двете страни по цялата дължина, за да не излиза плънката.
Баничката се донавива на пуричка. Нареждаме всички банички пурички в тавичката. Същото се повтаря с останалите продукти.
Зеленчуковите банички се заливат с останалата смес от вода и масло.
Пекат се предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Баничките с броколи и праз са икономични и определено стават любимите ми.