Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с броколи и праз

Банички с броколи и праз

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Банички с броколи и праз
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
21/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Баничките с броколи и праз са икономични и определено стават любимите ни."

Необходими Продукти

  • броколи - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • олио
  • сол
  • кори за баница - 500 г
  • краве масло - 70 г
  • вряла вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се измиват. Настъргват се на едро ренде. Празът се почиства и измива. Нарязва се на кръгчета.

В дълбок тиган се слага олио да загрее. Добавят се праза и броколите. Захлупва се с капак. Разбърква се системно. Овкусява се със сол.

Когато зеленчуците се задушат, се отстраняват от котлона.

В купа се слага маслото. Залива се с врялата вода. Разбърква се, за да се разтопи.

Корите, които използвах, не са български. Изглеждат тънки, двойно по-малки от стандартните и 30 на брой. Общо се получават 15 дълги банички.

За всяка се използват по 2 кори.

Подготвя се намазнена караванка. Взима се една кора. Намазва се с маслото с вода. Отгоре се слага втора кора. В единия край на кората по цялата дължина се разпределя от плънката.

Предвижда се да стигне за всички банички. Завива се веднъж, като се заформя руло.

Сгъва се от двете страни по цялата дължина, за да не излиза плънката.

Баничката се донавива на пуричка. Нареждаме всички банички пурички в тавичката. Същото се повтаря с останалите продукти.

Зеленчуковите банички се заливат с останалата смес от вода и масло.

Пекат се предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Баничките с броколи и праз са икономични и определено стават любимите ми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: