Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с чийзкрем и малини

Торта с чийзкрем и малини

Торта с чийзкрем и малини
Снимка: Десислава Несторова
1 / 2
07/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
16
"Торта с чийзкрем и малини - безсилни сме пред нея"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 300 г
  • ванилова захар - 2 пакетчета
  • мляко - 300 мл
  • олио - 300 мл
  • брашно - 450 г
  • бакпулвер - 1. 5 пакетче
  • За чийзкрема
  • бял шоколад - 300 г
  • крема сирене - 200 г
  • масло - 125 г
  • За ганаша за измазване
  • бял шоколад - 600 г
  • масло - 300 г
  • малини - за добавка към крема
  • лимончело - за сиропиране на блатовете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат: Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар до побеляване. Добавя се олиото и млякото, разбива се отново.

Добавя се пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Сместа се изсипва в тава с падащи стени и се пече на предварително загрята фурна на 160 градуса 45-50 минути (зависи от фурната).

Оставя се да се охлади до стайна температура и чак тогава се изважда от формата.

Разрязва се на три блата.

Чийзкрем: Всички продукти трябва да са на стайна температура.

Шоколадът се разтопява, към него се добавя маслото. Бърка се до хомогенна смес. Крема сиренето се разбива и към него се добавя шоколадът. Разбива се до пухкав крем.

Ганаш за измазване: Шоколадът се разтопява, малко по малко към него се добавя маслото, като се разбива с миксер постоянно. Маслото трябва да е на стайна температура.

Върху подложка се поставя една от платките на блата, сиропира се с лимончелото, слага се половината от чийзкрема, добавят се малини, след това втората платка и така докато се завърши тортата. Измазва се ганаша и се декорира по собствено усмотрение.

Тортата с чийзкрем и малини е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: