Начин на приготвяне
Затоплете маслото и го смесете с брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и яйцата. След като разбиете сместа с миксер, вложете в нея лешниците.
Разпределете кашата във форма, която е била предварително намаслена и покрита с хартия за печене. Печете сладкиша за около 40 минути на 180 градуса.
Отделно разбийте крема за торти с млякото и пудрата захар, като използвате миксер. Разрежете готовия блат на две части и го позиционирайте в поднос. Намажете го с половината получен крем и разпределете отгоре 1/3 от плодовете. Поставете отгоре втория блат.
Шприцовайте розички по него с част от крема и го намажете с останалата смес. Украсете с неупотребените боровинки и малини. След това оставете тортата на студено за няколко часа.