Начин на приготвяне
Каймата овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица ии добавяме шепа ориз, месим добре и оставяме настрана.
Картофите ги белим и ги режем на кубчета. Аз препоръчвам да са по-дребни. Лука режем на полумесеци, а моркова на ситно. Скилидката чесън я оставяме цяла.
Запържваме лука на слаб огън за няколко мунути. Добавяме картофите и морковите и задушаваме за няколко минути. Добавяме червен пипер и брашно, запържваме леко и добавяме доматената паста.
Заливаме с вода, колкото да покрие с два пръста над заленчуците.
През това време оформяме кюфтетата и овалваме добре в брашно. Пускаме ги в къкрещата вкусна манджа.
Овкусяваме с подправките и добавяме скилидката чесън. Аз добавям лъжичка мед, за да не киселее от доматите, но може и разбира се захар. Може и да добавите нещо лютичко.
Подходящ е лют пипер или цели люти, сушени чушки.
Готвим на слаб огън до готовност.
Добър апетит. Лучената манджа с картофи и кюфтета е много сполучлива.
Коментари