Лучена манджа с пилешко

Лучена манджа с пилешко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"И месце има, и вкусно сосче, което да отопите с филийка, какво повече му трябва на човек?"

Необходими Продукти

  • лук - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • патладжани - 1 бр.
  • целина
  • сол
  • черен пипер
  • пилешко филе - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бамя - 1 шепа (по желание)
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържете пилешкото, което сте нарязали на парчета. Добавете лука, чушката и патладжана.

Изчакайте да се запържат и сложете червения пипер. Внимавайте да не загори.

Налейте вода и сложете целината и подправките. Варете на тих огън докато месото се свари. Ако имате бамя, може да я добавите 5 минути преди да изключите в манджата.

В купичка размийте брашното с малко вода (не трябва да има бучки).

Изсипете го на тънка струйка в яхнията, като бъркате непрекъснато. Оставете манджата за 5 минути да къкри и изключете.

Лучената манджа с пилешко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Страхотна рецепта
30.09.2018 13:43
1