Начин на приготвяне
Обелете лука за манджата и го нарежете.
Сложете го да се запържи с малко олио, като не забравяте да разбърквате често.
Като се позапържи, сложете солта, черният пипер, пушеният червен пипер и захарта.
Сложете малко вода и оставете манджата да се задуши малко.
Сложете сметаната пет минути, след като махнете от котлона.
Семпла, икономична, лесна и вкусна лучена манджа със сметана, която може да поднесете с хляб с квас.
Коментари
2 връзки пресен лук се нарязват на около 2см. , в сгорещено олио леко се запържва, после се прибавя 2с.л.пресято брашно и след 1-2 минути се прибавя 1 с.л. червен пипер сладък, имате под ръка съд с гореща вода и по- малко брибавяте, докато получите необходимата консистенция, 7 или 8 яйца прибавяте внимателно, леко с дървена лъжица повдигате всяко яйце и похлупвате с капак, за около 5- минути...хубаво е капака, да е стъклен, за да имате поглед над яденето...накрая прибавяте черен пипер и при сервиране магданоз !
За по- лесно, може зеленият лук след като го запържите леко, да прибавите яйцата разбити , хубаво ги разбърквате и при готовност, поръсвате с червен пипер!
Обичам Пролетта и Лятото, защото дават възможност за много летни гозби, е аз ги правя и зимата, защото вече има целогодишно всички зеленчуци!