Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка

Телешки кюфтета с булгур и лучена плънка

Тодорка СпасоваТодорка Спасова
Чирак
45391137490
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Точната рецепта за приготвянето на перфектните кюфтета"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • яйце - 1 бр.
  • зелена чушка - 1/2
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • булгур - 1 к.ч.
  • кимион - щипка
  • бахар - щипка смлян
  • сол - на вкус
  • олио
  • брашно - за пържене
  • За плънката
  • орехи - 60 - 70 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се залива с 1 к.ч. хладка вода, разбърква се и се оставя 10 мин до набъбване.

Каймата се подправя с кимиона, бахара и солта. Добавят се ситно нарязаните лук и чушка, прибавя се и яйцето. Поръсва се с наситнения магданоз и се омесва добре.

Изсипва се при набъбналия булгур и отново се омесва всичко.

Лукът за плънката се наситнява и се задушава до златисто в олиото. Поръсва се с чубрицата и се добавят орехите и се пържи още 2-3 мин, като непрекъснато се разбърква. Оставя се да се охлади.

Върху намазнена дъска от каймата се оформят плоски кюфтета, върху които се слага от плънката. Оформят се и се овалват в брашно.

Пържат се от двете страни в сгорещено олио.

При сервиране може да се гарнират пълнените кюфтета с останала плънка, резенчета домат или някакъв сос по избор.

Телешките кюфтета с булгур и лучена плънка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: