Начин на приготвяне
Булгурът се залива с 1 к.ч. хладка вода, разбърква се и се оставя 10 мин до набъбване.
Каймата се подправя с кимиона, бахара и солта. Добавят се ситно нарязаните лук и чушка, прибавя се и яйцето. Поръсва се с наситнения магданоз и се омесва добре.
Изсипва се при набъбналия булгур и отново се омесва всичко.
Лукът за плънката се наситнява и се задушава до златисто в олиото. Поръсва се с чубрицата и се добавят орехите и се пържи още 2-3 мин, като непрекъснато се разбърква. Оставя се да се охлади.
Върху намазнена дъска от каймата се оформят плоски кюфтета, върху които се слага от плънката. Оформят се и се овалват в брашно.
Пържат се от двете страни в сгорещено олио.
При сервиране може да се гарнират пълнените кюфтета с останала плънка, резенчета домат или някакъв сос по избор.
Телешките кюфтета с булгур и лучена плънка са готови.