Веджи бургер

Веджи бургер
Снимка: Потребител#247540
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Кой каза, че вегетарианците не се хранят вкусно - а за този веджи бургер какво ще кажете"

Необходими Продукти

  • черен боб - 1 консерва
  • червен боб - 1 консерва
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 2 големи глави кромид
  • сухари - галета половин пакет
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • авокадо - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • питки за бургери
  • чедър
  • зехтин
  • маруля
  • домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцежда се водата от двете консерви с боб, изсипват се в купа и се намачкват с помощта на вилица.

Едната глава лук се нарязва ситно и се добавя към боба. Добавят се двете яйца и 2-3 натрошени на сол сухари или гарета (до получаване на хомогенна смес), лесна за оформяне на кюфтета за бургери, овкусява се със сол и черен пипер.

В загрят тиган се сипва малко зехтин, оформя се кюфте с големината на питките за бургери, които сте подготвили, и се пържи между 3-5 мин от всяка страна до получаване на златист загар.

Когато е почти готово, от втората страна върху кюфтенцето се слага парче чедър, за да се разтопи. Питките се затоплят леко в тигана, докато кюфтенцето е още там.

Авокадото се разбива с чесъна и сока от лимон до получаване на кремообразна смес.

Вече леко препечените питки за вегетарианските бургери се мажат с малко масло, крема от авокато, слага се листо маруля, резен домат, лук (който също може да запържите заедно с кюфтенцата) и най отгоре се слага кюфтенцето и се затваря със питката.

Аз гарнирах веджи бургера с моркови на скара, овкусени с малко лимон и зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: