Начин на приготвяне
Изцежда се водата от двете консерви с боб, изсипват се в купа и се намачкват с помощта на вилица.
Едната глава лук се нарязва ситно и се добавя към боба. Добавят се двете яйца и 2-3 натрошени на сол сухари или гарета (до получаване на хомогенна смес), лесна за оформяне на кюфтета за бургери, овкусява се със сол и черен пипер.
В загрят тиган се сипва малко зехтин, оформя се кюфте с големината на питките за бургери, които сте подготвили, и се пържи между 3-5 мин от всяка страна до получаване на златист загар.
Когато е почти готово, от втората страна върху кюфтенцето се слага парче чедър, за да се разтопи. Питките се затоплят леко в тигана, докато кюфтенцето е още там.
Авокадото се разбива с чесъна и сока от лимон до получаване на кремообразна смес.
Вече леко препечените питки за вегетарианските бургери се мажат с малко масло, крема от авокато, слага се листо маруля, резен домат, лук (който също може да запържите заедно с кюфтенцата) и най отгоре се слага кюфтенцето и се затваря със питката.
Аз гарнирах веджи бургера с моркови на скара, овкусени с малко лимон и зехтин.