Начин на приготвяне
В средна тенджерка се налива олиото.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто.
След това се добавя брашното, запържва се за кратко и се добавя червеният пипер към вашата вкусна селска манджа.
Разбърква се енергично на слаб огън, за да не загори. Налива се водата.
По желание може да се добави обелен и настърган домат.
След като заври сосът, се чукват едно по едно яйцата в него. Изчаква се две - три минути и внимателно се разбърква с дървена лъжица.
Апетитната манджа се оставя да поври още 15-20 мин на слаб огън и се сваля от котлона.
Добавя се сол на вкус и магданозът.
Подходяща гарнитура за тази вкусна селска манджичка с яйца от детството е сирене.
Добър апетит!