Селска манджичка с яйца

Кирилова452Кирилова452
Новак
30
3
10/02/2020
"Вкусна селска манджичка - вкусът от едно време, който не се забравя "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 548
  • Преглеждания за месеца891
  • Преглеждания за седмицата254
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средна тенджерка се налива олиото.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто.

След това се добавя брашното, запържва се за кратко и се добавя червеният пипер към вашата вкусна селска манджа.

Разбърква се енергично на слаб огън, за да не загори. Налива се водата.

По желание може да се добави обелен и настърган домат.

След като заври сосът, се чукват едно по едно яйцата в него. Изчаква се две - три минути и внимателно се разбърква с дървена лъжица.

Апетитната манджа се оставя да поври още 15-20 мин на слаб огън и се сваля от котлона.

Добавя се сол на вкус и магданозът.

Подходяща гарнитура за тази вкусна селска манджичка с яйца от детството е сирене.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар