Салата Ерос

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
309
2k
1k
513
3
11/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 462
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на филийки. Подсолете ги от двете страни и оставете за 30-40 мин, за да си пусне горчивия сок.

Щом е готов, ги измийте и подсушете с хартия.

Изпечете патладжанените филийки на грил тиган за около 1 минута от всяка страна.

Доматите също се нарязват на филийки, а сиренето - на плочки.

Салатата Ерос се реди в индивидуални чинии.

Подрежда се, като се редува резен домат, плочка сирене и грилован патладжан.

Готовата салата с патладжан се украсява се с пресен босилек.

Апетитната зеленчукова салата се овкусява със зехтин и сол според предпочитанията.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mariya Mariela
Mariya Mariela
09.06.2020 23:33
На мен не ми се получи нещо. Патладжанът стана сух и леко горчив, въпреки че го осолих преди това. Може би ако се намаже с малко мазнина преди да се пече на грила ще стане по-добре.
0
0