Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Кето мусака с алабаш

Кето мусака с алабаш

Кето мусака с алабаш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • алабаш - 3 бр.
  • кайма - 400 г
  • пресен лук - 3 бр.
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • лютеница - 2 с.л.
  • чубрица
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Алабашът се измива добре и обелва, нарязва се на дребни кубчета и се смесва с каймата, ситно нарязания лук, сол (на вкус), червен пипер, олиото и чубрицата.

Добавя се вода, колкото до покрие всички продукти.

Слага се да се пече на 180°C до омекване на алабаша, като периодично се проверява с вилица.

Ако е нужно, се добавя още гореща вода, но не много, защото в края на печенето не кето мусаката не трябва да остава много вода в тавата.

След като алабашът вече е сварен, се слага лютеницата и тавата се връща във фурната за още 15 мин.

Накрая заливаме приготвената мусака с предварително разбитите яйца и кисело мляко със сода.

Запичаме кето мусака с алабаш за още 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: