Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Постен орехов сладкиш

Постен орехов сладкиш

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Постен орехов сладкиш
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Постите не са причина да се откажете от сладкото, просто трябва да импровизирате"

Необходими Продукти

  • смлени орехи - 300 - 350 г
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 10 г
  • кокосово масло - 1/2 ч.ч.
  • тръстикова захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ядково мляко - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват смлените орехи, кокосовите стърготини, тръстиковата захар, канелата и ванилията.

Всичко се разбърква хубаво. След това се прибавя кокосовото масло и отново се разбърква хубаво.

След това постепенно се прибавя ядковото мляко, като постоянно се бърка. Трябва да се получи хомогенна смес.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Прибавя се постепенно към останалите продукти. Бърка се, докато се получи еднородна кексова смес.

Готовата смес се изсипва в тава, която е застлана с хартия за печене. Ореховият сладкиш се пече на умерена фурна /180 градуса/ за около 1 час.

След като е готов сладкишът, се оставя да изстине и се нарязва.

Постният орехов сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: