Начин на приготвяне
Преди да започнем да приготвяме сладкиша, изваждаме маслото и яйцата на стайна температура.
Включваме фурната на 180°C.
Разбиваме белтъците с миксер и им добавяме щипка сол.
С миксера разбиваме и маслото с пудрата захар до побеляване. В съд смесваме брашното с орехите.
Белтъчната смес смесваме с разбитото масло със захар и брашното, смесено с орехи, като ги редувате добавяните смеси.
Приготвяме си малка правоъгълна тава с незалепващо покритие.
Поставяме хартия и изсипваме сместа. Печем ореховия сладкиш за 30 минути.
Вадим от фурната и го оставяме да се охлади. През това време си приготвяме глазурата.
Смесваме жълтъците с пудрата захар в съд на водна баня, като добавяме и ванилията.
Охлаждаме и изсипваме върху охладения изпечен блат.
Оставяме сладкиша за около 12 часа и след това нарязваме.
Ореховият Сладкиш Агнеса е готов.
Коментари