Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Орехов Сладкиш Агнеса

Орехов Сладкиш Агнеса

Орехов Сладкиш Агнеса1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Изпитана рецепта за любимия ни класически сладкиш агнеса - ще се справите ли с предизвикателството да го приготвите и вие"

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • сол - щипка
  • пудра захар - 120 г
  • масло - 120 г
  • брашно - 150 г тип 500
  • орехи - 150 г настъргани на едро
  • За глазурата
  • жълтъци - 5 бр.
  • пудра захар - 120 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнем да приготвяме сладкиша, изваждаме маслото и яйцата на стайна температура.

Включваме фурната на 180°C.

Разбиваме белтъците с миксер и им добавяме щипка сол.

С миксера разбиваме и маслото с пудрата захар до побеляване. В съд смесваме брашното с орехите.

Белтъчната смес смесваме с разбитото масло със захар и брашното, смесено с орехи, като ги редувате добавяните смеси.

Приготвяме си малка правоъгълна тава с незалепващо покритие.

Поставяме хартия и изсипваме сместа. Печем ореховия сладкиш за 30 минути.

Вадим от фурната и го оставяме да се охлади. През това време си приготвяме глазурата.

Смесваме жълтъците с пудрата захар в съд на водна баня, като добавяме и ванилията.

Охлаждаме и изсипваме върху охладения изпечен блат.

Оставяме сладкиша за около 12 часа и след това нарязваме.

Ореховият Сладкиш Агнеса е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А в тестото няма ли набухвател?
28.10.2023 16:25