Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Обърнат орехов сладкиш

Обърнат орехов сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Обърнат орехов сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Целият свят да преобърнете, по-вкусен обърнат орехов сладкиш няма да намерите"

Необходими Продукти

  • брашно - 185 г
  • кафява захар - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • орехи - 150 г
  • масло - 185 г
  • прясно мляко - 100 мл + 3 с.л.
  • бакпулвер - 8 г
  • черен шоколад - 100 г
  • какао - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в малка тенджерка 60 гр. краве масло, 3 супени лъжици прясно мляко и 80 гр. кафява захар. Загрейте продуктите докато захарта се разтопи.

Застелете форма (24 см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете сместа, подравнете и насипете равномерно едро счуканите орехи.

Приберете формата в хладилник докато си приготвите кексовата смес. В купа сложете останалото краве масло и захарта.

Разбийте с миксер до еднородна смес. Прибавете едно след друго яйцата все така разбивайки с миксера докато се усвоят напълно. В друга купа смесете брашното с бакпулвера, какаото и щипка сол. Прибавете го към масления крем.

Разтопете шоколада на водна баня. На струйка го излейте в сместа и хомогенизирайте. Извадете формата от хладилника и изсипете кексовата смес. Подравнете.

Изпечете сладкиша в предварително загрята на 170 гр. фурна с вентилатор за около 35-40 мин.

Изчакайте готовия сладкиш да се охлади напълно и внимателно го обърнете върху подходяща чиния.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: