Начин на приготвяне
Представям ви една идея за празнични тарталети - изключително вкусни, леки и ефирни.
Приготвих ги с готови царевични тарталетки от магазина. Препоръчвам да опитате този вид готови вафлени тарталетки от пукана царевица, диетични и без глутен, леко овкусени с морска сол и царевично олио.
Гарнирах солените тарталети ги с филе пушена сьомга, черен хайвер, авокадо, меко сирене рикота, но можете да изберете филаделфия рикота, крема сирене, мека извара и много други по ваш вкус.
Използвах едно авокадо, което разделих на две. Едната половина намачках с вилица и овкусих със сол, лимон и малко зехтин. Другата нарязах на ивички и гарнирах с тях солените тарталети.
Мекото сирене овкусих с нарязана на ситно лучена трева, бял пипер.
Разделих в две купички, като в едната добавих нарязани на ситно две филийки пушена сьомга.
Разпределих върху царевичните тарталети от двете смеси, като ги комбинирах с авокадото и оставих всичко на въображението си при украсата на тарталетите.
Получих одобрението на любимите хора!
Ако идеята ми за лесни солени тарталети със сьомга и черен хайвер ви е харесала, непременно си пригответе тези елегантни диетични и вкусни тарталетки.
Добър апетит!