Диетична баница със спанак и праз

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Помощник Готвач
135
13/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата88
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със спанака. Попарва се за 5 мин и водата се изхвърля. Праза задушете с една супена лъжица зехтин.

В купа разбийте яйцата, прибавете киселото мляко, а в него потушен бакпулвер. Следват изварата и сиренето, лененото семе. Объркайте добре.

В средна тавичка (около 20 см) подмажете обилно със зехтин и разстелете голямата кора посредата, така че краищата да останат отвън.

Изсипете цялата плънката за баница и прегънете кората от всичките ѝ краища, така че да се затвори и плънката да се покрие. С четка намажете приготвената баница със зехтин.

Пъхнете във фурната и печете, докато кората хване златист загар и плънката е изпечена.

Получава се много вкусна и все пак диетична баница със спанак и праз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар