Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Диетична баница със спанак и праз

Диетична баница със спанак и праз

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494143705361
Диетична баница със спанак и праз
Снимка: Живка Георгиева
2 / 4
13/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г
  • праз - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • извара - около 250 г
  • сирене - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • одрински кори - 1 бр. голяма
  • ленено семе - 1 с.л.
  • кисело мляко - 200г
  • бакпулвер - половин пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със спанака. Попарва се за 5 мин и водата се изхвърля. Праза задушете с една супена лъжица зехтин.

В купа разбийте яйцата, прибавете киселото мляко, а в него потушен бакпулвер. Следват изварата и сиренето, лененото семе. Объркайте добре.

В средна тавичка (около 20 см) подмажете обилно със зехтин и разстелете голямата кора посредата, така че краищата да останат отвън.

Изсипете цялата плънката за баница и прегънете кората от всичките ѝ краища, така че да се затвори и плънката да се покрие. С четка намажете приготвената баница със зехтин.

Пъхнете във фурната и печете, докато кората хване златист загар и плънката е изпечена.

Получава се много вкусна и все пак диетична баница със спанак и праз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: