Начин на приготвяне
Смесвате захарта и тиквата, можете и малко канела да добавите в сместа ако е по ваш вкус.
На пара слагате оризовите кори, които омекват, поставяте малко от сместа с тиквата и навивате на руло в намазнена тавичка с кокосовото масло.
Подреждате първото руло в тавичката, след което повтаряте процедурата до приключване на корите, както се прави стандартна баница.
Преди да поставите тавата във фурната, поръсвате отгоре с останалата част от кокосовото масло. Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна до леко порозовяване на корите.
Баницата е много здравословна и диетична. Подходяща е за хора с автоимунни заболявания, като едно доста често срещано от тях е Хашимото. Разбира се, и за всички, които искат хапването да не им се отразява на фигурата.
Пожелавам ви добър апетит и приятно готвене!
Коментари