Бонбони с тахан халва

ДилянаДиляна
Помощник Готвач
86455292668
Бонбони с тахан халва2 / 2
13/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Цветни, вкусни и лесни за приготвяне - бонбони с тахан халва"

Необходими Продукти

  • тахан халва - 300 г
  • краве масло - 200 г
  • чаени бисквити - 2 пакета
  • млечен шоколад - 1 бр.
  • орехи - 150 г
  • стафиди - 150 г
  • кокосови стърготини - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тахан халвата се смила заедно с маслото. Добре омесваме двете съставки.

Бисквитите се смилат с орехите и се прибавят към другата смес.

Шоколадът се настъргва на ситно, а стафидите също се накълцват на ситно.

Всички продукти за домашните бонбони се смесват и се месят много добре до получаване на хомогенна смес.

От готовата смес правим бонбони. Всеки от бонбоните с тахан халва овалваме в кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мнооого оригинално! Да крадеш чужди снимки и рецепти и да се наричаш мастър шеф ?, рецептата и снимките са на Цветомира Пенкова!
17.03.2022 08:48
2
Анонимен
Анонимен
Преди време аз съм правила тези домашни бонбони и скоро ги видях в интернет ,същите мои снимки с моята рецепта,ноо ...под друго име ?
Че и Мастър шеф се беше писала госпожата ?


Много гадно ми стана като видях ?


Ето рецептата моя и снимките ?❤️

Направих тези вкусни бонбони по молба на приятелка за Коледното тържество на дъщеря и в училище ???

Рецептата :
300 гр. тахан халва
150 гр. краве масло
2 пакета чаени бисквити "Роден край"
1 цял шоколад
Шепа стафиди
1/2 ч. ч. счукани орехи
Получих 70 броя готови бонбони ??
Кокосови стърготини за овалване
В случая са цветни кокосови стърготини, които закупих от "Кауфланд" ?
Показала съм на снимките как изглеждат, сигурно ще могат да се намерят и в други супермаркети ?

Разбих халвата и маслото с миксер в купа.
Бисквитите смлях с блендер и добавих при сместа с халвата. Обърках хубаво да стане еднородна смес. Аз направих това с ръце, по - добре се омесва ??
Сложих счуканите орехи, стафидите, и накълцаният на дребно шоколад.
Отново обърках хубаво. От така полученото "тесто" оформих бонбоните. Всеки може да си ги направи с форма каквато желае.
В няколко купички сипах различните по цвят кокосови стърготини. Всеки бонбон овалваме със стърготини. Не е задължително да са цветни, разбира се ?
Може да се използват и смлени орехи за целта, също и шоколадови пръчици.
Готовите бонбони слагаме в хладилник да стегнат.
17.03.2022 08:19
1
Дони Ники
Дони Ники
Много красиви бонбони,но авторът на тези красоти е Цветомира Пенкова,отличен кулинар и творец....жалко,че друг набеден кулинар обира аплодисментите!!!!
17.03.2022 07:26
2
Анонимен
Анонимен
Нито рецептата е Ваша, нито снимките. Ако ще плагиатство, поне имайте честта да дадете кредит на човека, който е създал тази красота, защото със сигурност тези бонбони на снимката не са правени от вас.
16.03.2022 22:10
3
Анонимен
Анонимен
Много непочтено от Ваша страна.Рецептата може да сте я видяли някъде,но дори и снимките не са Ваши!Поне посочете първоизточника!
16.03.2022 21:56
4