Паниран свински черен дроб с винен сос

SimonaSimona
Чирак
56
84
14/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца304
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • черен дроб - 500 г (свински)
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • HOSSO - 150 мл (за пържене)
  • За соса
  • HOSSO - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 1винена чаша+вода
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън на прах - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • магданоз - 5 - 6 стръка (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският черен дроб се измива и се нарязва на парчета със средна големина.

В купа се смесват брашното и галетата, и в тях се овалват нарязаните парчета.

След което се изпържват в сгорещеното олио. Панираният дроб е готов.

За соса:

Запържва се брашното в загрятото олио и се добавя червеният пипер.

След това се налива виното и се долива гореща вода (в зависимост от желаната гъстота).

Щом заври, се пуска и вече панираният дроб да поврат с винения сос заедно за около 5-6 минути.

Вкусната манджа се подправя се с черния пипер, чесънът на прах и солта на вкус.

Накрая панираният свински черен дроб с винен сос се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар