Паниран свински черен дроб с винен сос

SimonaSimona
Чирак
61
218
224
108
1
14/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 061
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Манджи

Начин на приготвяне

Свинският черен дроб се измива и се нарязва на парчета със средна големина.

В купа се смесват брашното и галетата, и в тях се овалват нарязаните парчета.

След което се изпържват в сгорещеното олио. Панираният дроб е готов.

За соса:

Запържва се брашното в загрятото олио и се добавя червеният пипер.

След това се налива виното и се долива гореща вода (в зависимост от желаната гъстота).

Щом заври, се пуска и вече панираният дроб да поврат с винения сос заедно за около 5-6 минути.

Вкусната манджа се подправя се с черния пипер, чесънът на прах и солта на вкус.

Накрая панираният свински черен дроб с винен сос се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Незалепваща алуминиева тенджера с капак 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Незалепваща алуминиева тенджера с капак 26 см
42.99 лв.
Виж ››

Очарователна алуминиева тенджера, която освен с външния си вид, ще спечели сърцето ви и с многото предимства пред другите съдове. Има удобни термоизолиращи дръжки за лесно пренасяне, двойно дъно, огнеупорен капак и незалепващо покритие. Сигурни сме, че вече си я представяте във вашата кухня. Тенджера с незалепващо покритие е тенджера мечта!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар