Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински черен дроб със сметана

Свински черен дроб със сметана

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Свински черен дроб със сметана
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Никога вече пържен черен дроб - само с праз и сметана, защото това е най-вкусният начин за приготвянето му"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 600 г
  • бекон - 200 г
  • праз - 1 стрък
  • лук - 2 големи глави кромид
  • готварска сметана - 200 мл течна
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тиган, нарежете на дребно бекона и го запържете.

Добавете почистения, измит и нарязан свински дроб. Запържете го, добавете двата вида лук, пържете, докато омекне лукът.

Сипете сметаната, гответе още 3-4 минути, овкусете със солта и черния пипер.

Свинският черен дроб със сметана е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: