Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Празнични сурови веган трюфели

Празнични сурови веган трюфели

Празнични сурови веган трюфели2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Едни малко по-различни трюфели - веган са и са страхотни"

Необходими Продукти

  • кашу - 200 г сурово
  • сушени фурми - 200 г без костилка
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • овесени ядки - 2 с.л. фини
  • какао - 2 с.л.
  • За украса
  • лешници - цели
  • какао
  • захарни фигурки - мини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Слагате всички продукти в блендер и разбивате, докато се получи хомогенна смес. Според настроението ми понякога добавям сусамов тахан или сироп от агаве, винаги може да увеличите или намалите количеството на някоя съставка според собствените си предпочитания.

2. Когато сместа е готова, най-добре сложете в хладилника за около половин час, за да стегне малко сместа за бонбоните - така ще оформите по-лесно бонбоните с ръце.

3. През това време подгответе украсата.

4. Когато сместа стегне, оформете суровите бонбони. Във вътрешността на всеки бонбон сложете цяла лешникова ядка и ги оваляйте в какао. Отгоре може да сложите мини-захарна фигурка, в случая станаха много сладки с цветни захарни пеперуди - тази прекрасна наслада за сетивата е вече готова!

Празничните сурови веган трюфели се правят много лесно и са изключително ефектни като подарък или почерпка за специални поводи.

Можете да експериментирате с различни украси, като си направите базовата смес и от нея измайсторите различни бонбони, като развихрите въображението си.

Кутийките с веган трюфелите съм си запазила от бонбониери, които са ми се сторили подходящи и остава само да ги украсите с панделка или подредите красиво на плато.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: