Начин на приготвяне
За да приготвите рецептата за сьомга със спанак и сирене Филаделфия, трябва да започнете със спанака.
Ако използвате пресен спанак, ще трябва да го измиете старателно и подсушите.
След това го нарежете на ситно и го смесете със сиренето Филаделфия.
Размразете цялото парче сьомга измийте го, подсушете и поръсете със сол и черен пипер.
Поставете филето сьомга с кожата надолу в тавичка върху хартия за печене.
След това върху горната част на сьомгата нанесете сместа от сиренето Филаделфия и спанака. Поръсете със зехтин и сложете във фурната.
Така приготвена печена сьомга става със хрупкава коричка и вкусна и нежна от спанака със сирене Филаделфия.
Печете до готовност за около 40 минути. Извадете апетитната печена риба, нарежете на порции и сервирайте.
Добър апетит!