Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга със спанак и сирене Филаделфия

Сьомга със спанак и сирене Филаделфия

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Сьомга със спанак и сирене Филаделфия
Снимка: Ivelina
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Един нов прочит на печената сьомга - ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • спанак - 100 г
  • сьомга - 300 г
  • крема сирене - 100 г Филаделфия
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите рецептата за сьомга със спанак и сирене Филаделфия, трябва да започнете със спанака.

Ако използвате пресен спанак, ще трябва да го измиете старателно и подсушите.

След това го нарежете на ситно и го смесете със сиренето Филаделфия.

Размразете цялото парче сьомга измийте го, подсушете и поръсете със сол и черен пипер.

Поставете филето сьомга с кожата надолу в тавичка върху хартия за печене.

След това върху горната част на сьомгата нанесете сместа от сиренето Филаделфия и спанака. Поръсете със зехтин и сложете във фурната.

Така приготвена печена сьомга става със хрупкава коричка и вкусна и нежна от спанака със сирене Филаделфия.

Печете до готовност за около 40 минути. Извадете апетитната печена риба, нарежете на порции и сервирайте.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: