Начин на приготвяне
Първо се приготвя чийзкремът. Към сиренето Филаделфия се прибавят пудрата захар, ванилията, настърганата кора на лимона и сухият пудинг.
Сместа се разбърква с миксер и се прехвърля в пош с кръгъл накрайник.
Шоколадът се разтопява и охлажда.
Брашното заедно с какаото и бакпулвера се пресяват.
Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Към тях се прибавят водата, олиото и шоколада. Разбърква се, и накрая се добавя сухата смес.
Тава с размери 20/30 см се постила с хартия за печене.
Излива се кексовата смес и върху нея се шприцова чийзкремът на решетка, като се започва от външните страни. Върху крема се поставят боровинките.
Шоколадовият сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 30-35 минути.
Изпеченият шоколадов сладкиш със сирене Филаделфия се оставя да изстине в тавата и след това се изважда с помощта на хартията.
Да ви е сладко!