Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадов сладкиш със сирене Филаделфия

Шоколадов сладкиш със сирене Филаделфия

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Шоколадов сладкиш със сирене Филаделфия
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
23/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Мекичък и много вкусен шоколадов сладкиш с филаделфия"

Необходими Продукти

  • за чийз крема
  • крема сирене - 400 г Филаделфия
  • пудинг - 30 г Ванилия
  • пудра захар - 70 г
  • лимони - 1/2 кората
  • ванилия - 1 бр.
  • за кексовата смес
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 145 г
  • какао - 20 г
  • тъмен шоколад - 50 г
  • бакпулвер - 8 г
  • вода - 80 мл
  • олио - 80 мл
  • боровинки - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя чийзкремът. Към сиренето Филаделфия се прибавят пудрата захар, ванилията, настърганата кора на лимона и сухият пудинг.

Сместа се разбърква с миксер и се прехвърля в пош с кръгъл накрайник.

Шоколадът се разтопява и охлажда.

Брашното заедно с какаото и бакпулвера се пресяват.

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Към тях се прибавят водата, олиото и шоколада. Разбърква се, и накрая се добавя сухата смес.

Тава с размери 20/30 см се постила с хартия за печене.

Излива се кексовата смес и върху нея се шприцова чийзкремът на решетка, като се започва от външните страни. Върху крема се поставят боровинките.

Шоколадовият сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 30-35 минути.

Изпеченият шоколадов сладкиш със сирене Филаделфия се оставя да изстине в тавата и след това се изважда с помощта на хартията.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: