Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Лесна торта с Филаделфия и Маскарпоне

Лесна торта с Филаделфия и Маскарпоне

Лесна торта с Филаделфия и Маскарпоне
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Всеки може да изяде торта, но дали всеки може да направи - опитайте и не забравяйте да ни се похвалите"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 2 бр. готови
  • филаделфия - 200 г
  • маскарпоне - 200 г
  • течна сметана - 600 мл за разбиване
  • бял шоколад - 200 г
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • сок от компот - 150 мл по ваш избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете един блат във форма за торта. С помощта на лъжица го сиропирайте със сок от компот.

В купа смесете сирената и пудрата захар. Разбийте за кратко с миксер. В 100 мл от сметаната начупете шоколада.

Поставете на водна баня и бъркайте до разтапянето му. Махнете от котлона и изчакайте леко да се охлади. В друг съд разбийте останалата сметана.

Към сирената прибавете разтопения шоколад и разбъркайте с шпатула. Добавете на няколко пъти битата сметана, като разбърквате с шпатула. Нанесете половината крем върху сиропирания блат.

Отгоре поставете втория блат, сиропирайте и нанесете останалия крем.

Приберете сметановата торта в хладилник за една нощ и тогава освободете от ринга.

Декорирайте по ваш вкус!

Лесната торта с Филаделфия и Маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: