Здравословна торта Сърце

14/02/2020
"Торта с куп полезни съставки, която може да хапвате без чувство на вина "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 125
  • Преглеждания за месеца421
  • Преглеждания за седмицата118
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • олио - 3 с.л.
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кокосово брашно - 50 г
  • какао - 3 с.л. равни тъмно
  • брашно от спелта - 100 г
  • крем
  • течна сметана - 200 мл
  • пудра захар - 4 с.л.
  • маскарпоне - 100 г
  • крема сирене - 60 г
  • черен шоколад - 60 г
  • масло - 1 с.л.
  • бисквити - за поръсване кафяви смлени
  • червени боровинки - 1 шепа сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйцата със захарта. Добавя се олио, портокалов сок и течна ванилия.

Накрая сипваме кокосово брашно, брашно от спелта и бакпулвера. Разбърква се кексова смес, но е по-рядко.

Излива се върху хартия за печене в тава с размер 30 на 25 см.

Печем блат за тортата в загрята фурна 180°C около 8-10 минути до суха клечка и се изважда от фурната. Обръща се и хартията се сваля.

С къдрав нож се нарязва на 6 бр. ленти по 5 см.

В купа се смесва течна сметана, пудра захар, маскарпоне, крема сирене и една ванилия. С миксера се разбива на пухкав сметанов крем.

Три от лентите се намазват с 1 с.л. крем, отгоре се поръсват парчета сушени боровинки и се навиват на ролки.

В голяма чиния се нареждат едно до друго виж снимката. Другите две ленти, намазвани с крем, се увиват край трите рула, да се получи сърце.

Ролките малко се начупиха, но това е защото няма глутен. В оригиналната рецепта е с бяло брашно, аз само взех идеята за оформяне на сърцето.

Получават се празнини, от последната лента се нарязват малки квадрати, намазват се с млечния крем, прегъва се на две и отново се намазват от всички страни.

Запълваме, като пъхваме парченцата в празнините. Измазва се от всички страни с крема. Разтопява се черен шоколад с масло. С дървено шишче се очертава второ сърце на 2 см от ръбчето на тортата.

Пълним фунийка от хартия за печене с разтопения шоколад, отрязва се връхчето и се очертава вътрешното сърце на решетка. Декорира се диетичната торта с червени боровинки, а със смлени бисквити се посипват страните.

Оставя се в хладилника да стегне.

Надявам се да зарадвам семейството си с тази здравословна и вкусна сметанова торта!

Гответе с любов за любимите хора!

С чаша розе ще е страхотна тази здравословна торта Сърце :)))

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар