Пълнозърнест кекс с ром и кафе

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
24
26
33
15/02/2020
"Опияняващо вкусен кекс с ром и кафе - препоръчваме с две ръце "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо335
  • Преглеждания за месеца180
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафето се разтваря в много малко вода.

Брашното от двата вида се пресява.

Киселото мляко се погася с бакпулвера в дълбок съд. Към тях се прибавят яйцата, захарта, канелата, есенцията.

Докато сместа се разбива с миксер, се добавя по малко от брашното, докато се смесят всички продукти за кекс до хомогенна смес.

В намазнена и обрашнена кексова форма се изсипва сместа и се декорира с кафето отгоре.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 40-50 минути или до суха клечка.

След като кексът се изкара от фурната, го захлупваме върху тортена/кексова чиния и слагаме мокра кърпа върху кексовата форма.

Като поизстине кексът, формата се маха и готовия пълнозърнест кекс се поръсва с малко пудра захар или друга подобна декорация за сладкиши.

Поднасяме този пълнозърнест сладкиш за следобедна закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sunny Petkova
Sunny Petkova
17.02.2020 12:21
За съжаление администраторите не са харесали моите 3 снимки и са сложили тяхна, която не е това, което изглежда. Съжалявам, ако има недоразумение за изгледа на самия кекс.
0
0