Начин на приготвяне
Кафето се разтваря в много малко вода.
Брашното от двата вида се пресява.
Киселото мляко се погася с бакпулвера в дълбок съд. Към тях се прибавят яйцата, захарта, канелата, есенцията.
Докато сместа се разбива с миксер, се добавя по малко от брашното, докато се смесят всички продукти за кекс до хомогенна смес.
В намазнена и обрашнена кексова форма се изсипва сместа и се декорира с кафето отгоре.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 40-50 минути или до суха клечка.
След като кексът се изкара от фурната, го захлупваме върху тортена/кексова чиния и слагаме мокра кърпа върху кексовата форма.
Като поизстине кексът, формата се маха и готовия пълнозърнест кекс се поръсва с малко пудра захар или друга подобна декорация за сладкиши.
Поднасяме този пълнозърнест сладкиш за следобедна закуска.
Коментари