Начин на приготвяне
От пресятото брашно, солта, олиото и водата се замесва тесто за баница. Намазва се с масло, покрива се с кърпа и се оставя да почине 15- 20 мин.
През това време се настъргват ябълките и се разбъркват с канелата, захарта и галетата. Тестото се разделя на шест топки.
Всяка една топка се поставя върху кърпа и с тънка точилка се разточва на тънък лист. Маже се с масло и се поръсва с плънка от ябълки.
С помощта на кърпата се навива на руло и се поставя в намазана с олио тава. По същия начин се процедира и с другите топки тесто.
Приготвеният щрудел се пече на 180 градуса около 30 мин. След като се извади от фурната, ябълковият щрудел се нарязва на парчета и се поръсва обилно с пудра захар.
Добър апетит с Щрудел с ябълки по бабина рецепта!