Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с ябълки по бабина рецепта

Щрудел с ябълки по бабина рецепта

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50426102364
Щрудел с ябълки по бабина рецепта
Снимка: Кирилова452
1 / 3
15/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Щрудел с ябълки по бабина рецепта - класиката си е класика"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • масло - 150 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 200 мл
  • ябълки - 300 г
  • пудра захар - 100 г
  • канела - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • галета 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно, солта, олиото и водата се замесва тесто за баница. Намазва се с масло, покрива се с кърпа и се оставя да почине 15- 20 мин.

През това време се настъргват ябълките и се разбъркват с канелата, захарта и галетата. Тестото се разделя на шест топки.

Всяка една топка се поставя върху кърпа и с тънка точилка се разточва на тънък лист. Маже се с масло и се поръсва с плънка от ябълки.

С помощта на кърпата се навива на руло и се поставя в намазана с олио тава. По същия начин се процедира и с другите топки тесто.

Приготвеният щрудел се пече на 180 градуса около 30 мин. След като се извади от фурната, ябълковият щрудел се нарязва на парчета и се поръсва обилно с пудра захар.

Добър апетит с Щрудел с ябълки по бабина рецепта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: