Начин на приготвяне
100 мл прясно мляко се затоплят леко, добавя се чаена лъжичка брашно, захарта и маята.
Разбърква се хубаво, да се разтвори маята, и се оставя 10-15 мин да шупне.
През това време брашното се пресява. Добавят се яйцата, киселото и останалото прясно мляко, накрая маята и се замесва меко тесто.
Разделя се на 5 топки. Оставят се да починат 10-тина минути и се разточват.
Първата се маже с разтопено краве масло, поръсва се със сирене и върху нея се слага другата разточена топка.
Притиска се леко да излезе въздухът.
Прави се така със всички топки за тутманика на баба, накрая се завиват на руло и се слагат в намаслена тава.
Приготвеният тутманик се оставя да втаса час и половина, маже се с жълтък и се пече на 180°С около 30 мин.
Хапнете този пухкав тутманик по бабина рецепта с чаша айрян.