Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни асеновградски сарми

Постни асеновградски сарми

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Постни асеновградски сарми2 / 2
16/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава, стар
  • вода - 200 мл
  • олио - 150 г
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания лук в горещо олио. Оризът се измива добре и се добавя към леко поомекналия лук. Подправя се със сол, червен и черен пипер и чубрицата.

Налейте 200 мл питейна вода към оризовата плънка и изчакайте да набъбне оризът.

Подгответе си зелевите листа. Жилките се изразяват. Във всеки лист сложете по малко плънка и завийте зелеви сармички. Старайте се да се стегнати и малки сармички.

Наредете ги на гъсто в тенджера, като най-отдолу застелете с два три зелеви листа.

Залейте с вода, колкото да ги покрие, и притиснете с чиния, за да не мърдат. Варете на среден котлон за 40-50 минути.

Готовите постни сарми може да поднесете със сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: