Начин на приготвяне
Карфиолът се измива, почиства и нарязва на парчета, след което се сварява.
Свареният карфиол се поставя в тавичка и се залива със заквасената сметана.
Разбиват се яйцата и също се прибавят към карфиола.
Сирената и маслото се нарязват на парчета.
Овкусяваме с малко черен пипер.
Печем на 180 градуса за около 30 минути тази вкусна зеленчукова запеканка.
Малко преди да е готово ястието, слагаме настъргания кашкавал и връщаме във фурната да се запече още малко така приготвената вегетарианска запеканка.
Сервираме ястието и се наслаждаваме с подходяща напитка на Запеканка от карфиол и кашкавал.
Виж защо е толкова полезен карфиола или опитай и другите ни вкусни предложения с карфиол, а именно този паниран карфиол или нашата питателна крем супа от карфиол.
Коментари