Панирани кралски печурки

Панирани кралски печурки

15/02/2020
"Панираните кралски печурки се поднасят с вкусен сос по избор - неустоимо вкусни"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 977
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кралски печурки - 1 кг
  • царевично нишесте - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за панировката
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, измиват се и се нарязват на едри филийки. Слагат се в подходящ съд (дълбока купа), разбиваме яйцата и ги добавяме в купата с гъбите, настъргваме скилидките чесън на ситното ренде.

Добавяме настъргания чесън в купата, разбъркваме внимателно, за да не натрошим гъбите.

Трябва всички филийки да се покрият със сместа. След това добавяме царевичното нишесте и пак разбъркваме внимателно, докато се покрият всички парчета с нишестето.

В загрято олио се пържат 8 - 10 мин. до зачервяване, готовите панирани гъби се поръсват със сол. Преди да се поднесе, се украсява с магданоз.

Нашите панирани кралски печурки можем да поднесем с млечен чеснов сос или други сос по избор.

Те са и страхотно бирено мезе!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар