Начин на приготвяне
Можем да го сготвим или на оризоварка или на тенджера на котлона – по желание. И в двата случая – три пъти хубаво измития ориз го варим с нарязаните кралски печурки и наситненото люто чушле и подправките – гарам масала, хималайска сол, черен пипер, джинджифил на прах и шарлана.
Гарам масала е индийски микс, съдържащ канела, кимион, кориандър, кардамон, карамфил, индийско орехче и черен пипер.
Водата е в съотношение 2:1 спрямо ориза и това значи, че на 2 ч.ч. ориз, както е в случая, ще сипем 4 ч.ч. вода.
След като ястието се е сварило за около 30 минути, разпределяме в 3 богати порции и поднасяме докато е топло.
Можем да консумираме с маслини каламата. Уникален пикантен ориз с кралски печурки и гарам масала в индийски стил! Вкусен и ароматен!
Чудно Вкусно!