Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пикантен ориз с кралски печурки и гарам масала

Пикантен ориз с кралски печурки и гарам масала

Пикантен ориз с кралски печурки и гарам масала
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ароматен ориз, който ще стане любим още от първата хапка"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - 4 бр. средни (кралски печурки)
  • гарам масала - 1/2 ч.л. равна (индийски микс от подправки)
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни
  • шарлан - 2 с.л.
  • люти чушки - 1 бр. малко
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Можем да го сготвим или на оризоварка или на тенджера на котлона – по желание. И в двата случая – три пъти хубаво измития ориз го варим с нарязаните кралски печурки и наситненото люто чушле и подправките – гарам масала, хималайска сол, черен пипер, джинджифил на прах и шарлана.

Гарам масала е индийски микс, съдържащ канела, кимион, кориандър, кардамон, карамфил, индийско орехче и черен пипер.

Водата е в съотношение 2:1 спрямо ориза и това значи, че на 2 ч.ч. ориз, както е в случая, ще сипем 4 ч.ч. вода.

След като ястието се е сварило за около 30 минути, разпределяме в 3 богати порции и поднасяме докато е топло.

Можем да консумираме с маслини каламата. Уникален пикантен ориз с кралски печурки и гарам масала в индийски стил! Вкусен и ароматен!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: