Начин на приготвяне
Почистете скумрията, отстранете главите и измийте обилно под течаща вода.
Разделете рибата през средата - да се получат четири филета. Отстранете внимателно всички кости и перки. Овкусете със сол и подправка за риба.
Измийте и почистете печурките. Настържете ги на едро ренде.
Сложете ги в дълбок съд за пържене.
Включете котлона и след като течността се изпари от гъбите, добавете маслото. Запържете до готовност на гъбите.
Отстранете съда от котлона.
Добавете настъргания кашкавал и пресованите скилидки чесън. Разбъркайте.
Сложете от плънката по дължина на рибните филета. Навийте на руло всяко, като започнете от към опашката.
Наредете ги в тава за печене, като предварително сте намазали дъното с мазнина.
Печете руладините за около 25 минути на 200 градуса /с вентилация/.
Поднесете рибните ролета с кралски печурки с подходяща гарнитура, парче лимон, поръсени със ситно нарязан свеж магданоз.
За да нарежете ролетата, е необходимо преди това да се охладят.