Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Руладини»Рибни ролета с кралски печурки

Рибни ролета с кралски печурки

Рибни ролета с кралски печурки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ако хапваме рибка, нека бъде по тази рецепта, защото е чудна"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 едри риби
  • кралски печурки - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • подправка за риба
  • олио - за намазване
  • масло - 50 г
  • магданоз - свеж
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията, отстранете главите и измийте обилно под течаща вода.

Разделете рибата през средата - да се получат четири филета. Отстранете внимателно всички кости и перки. Овкусете със сол и подправка за риба.

Измийте и почистете печурките. Настържете ги на едро ренде.

Сложете ги в дълбок съд за пържене.

Включете котлона и след като течността се изпари от гъбите, добавете маслото. Запържете до готовност на гъбите.

Отстранете съда от котлона.

Добавете настъргания кашкавал и пресованите скилидки чесън. Разбъркайте.

Сложете от плънката по дължина на рибните филета. Навийте на руло всяко, като започнете от към опашката.

Наредете ги в тава за печене, като предварително сте намазали дъното с мазнина.

Печете руладините за около 25 минути на 200 градуса /с вентилация/.

Поднесете рибните ролета с кралски печурки с подходяща гарнитура, парче лимон, поръсени със ситно нарязан свеж магданоз.

За да нарежете ролетата, е необходимо преди това да се охладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: