Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме добре месото.
Нарязваме свинското на пържоли. Правим върху тях фини разрези, където да втрием наситения чесън.
Поставяме пържолите в тава, предварително намазана със зехтин/олио, и добавяме подправките.
Режем гъбите на шайби и ги добавяме върху месото. Нарязваме кромида на колелца и го добавяме върху гъбите.
Белим морковите. Режем ги на кръгчета и ги слагаме върху лука.
Обелваме картофите, режем ги на ленти и ги слагаме в тавата върху другите продукти.
Заливаме с 400 мл червено вино. Добавяме подправки на вкус (сол, чер пипер и т.н.).
Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем свинското с картофи в предварително загрята фурна на 200 градуса на горен и долен реотан за 50 мин.
Ако обичате по запеченко, може да оставите още 5-7 минути само на горен, след като махнете фолиото.
Свинското месо с картофи и кралски печурки на фурна е готово.