Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско месо с картофи и кралски печурки на фурна

Свинско месо с картофи и кралски печурки на фурна

Свинско месо с картофи и кралски печурки на фурна
Снимка: Юстиниян Ясенов
1 / 3
06/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Семпло, но много вкусно ястие - свинско с картофки и гъби Перфектна комбинация"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (плешка)
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 - 3 по - големи глави
  • моркови - 2 - 3 големи
  • гъби - 500 г (Кралски печурки)
  • чесън - 6 - 8 скилидки
  • червено вино - 400 мл
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме добре месото.

Нарязваме свинското на пържоли. Правим върху тях фини разрези, където да втрием наситения чесън.

Поставяме пържолите в тава, предварително намазана със зехтин/олио, и добавяме подправките.

Режем гъбите на шайби и ги добавяме върху месото. Нарязваме кромида на колелца и го добавяме върху гъбите.

Белим морковите. Режем ги на кръгчета и ги слагаме върху лука.

Обелваме картофите, режем ги на ленти и ги слагаме в тавата върху другите продукти.

Заливаме с 400 мл червено вино. Добавяме подправки на вкус (сол, чер пипер и т.н.).

Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем свинското с картофи в предварително загрята фурна на 200 градуса на горен и долен реотан за 50 мин.

Ако обичате по запеченко, може да оставите още 5-7 минути само на горен, след като махнете фолиото.

Свинското месо с картофи и кралски печурки на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: