Начин на приготвяне
Кралските печурки се почистват, измиват се и се нарязват на едри филийки. Слагат се в подходящ съд (дълбока купа), разбиваме яйцата и ги добавяме в купата с гъбите, настъргваме скилидките чесън на ситното ренде.
Добавяме настъргания чесън в купата, разбъркваме внимателно, за да не натрошим гъбите.
Трябва всички филийки да се покрият със сместа. След това добавяме царевичното нишесте и пак разбъркваме внимателно, докато се покрият всички парчета с нишестето.
В загрято олио се пържат 8 - 10 мин. до зачервяване, готовите панирани гъби се поръсват със сол. Преди да се поднесе, се украсява с магданоз.
Нашите панирани кралски печурки можем да поднесем с млечен чеснов сос или други сос по избор.
Те са и страхотно бирено мезе!