Мъфини с ябълка и канела

17/02/2020
"Обожаваме мъфините с ябълка и канела, след като ги опитате, вие също ще бъдете на това мнение "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо957
  • Преглеждания за месеца419
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 бр. (200 г обелени и почистени)
  • брашно - 170 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 100 г меко
  • пудра захар - 100 г пудра
  • кафява захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ром - 2 капачки, бял или тъмен
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • фурми - 5 бр. без костилките (може и стафиди - 2 с.л.)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Настържете ябълките на едро ренде и ги разбъркайте с канелата, кафявата захар, лимоновия сок, двете капачки ром и нарязаните на ситно фурми.

2. Разбийте мекото масло със пудрата захар на кремче. При непрестанно разбиване добавяйте едно по едно яйцата до получаване на гладка смес.

3. Пресейте брашното към сместа заедно с бакпулвера и щипка сол и разбъркайте. Накрая сипете ябълките с всичко останало към сместа за мъфини и хомогенизирайте.

4. Разпределете във формички за мъфини, 12 на брой, с положена в тях хартийка, като не пълните догоре, за да имат място да бухнат ябълковите мъфини.

5. Печете мъфините с ябълка и канела в предварително загрята на 160 градуса фурна до златисто, около 25 минути.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар