Начин на приготвяне
Настържете ябълките на едро ренде и ги разбъркайте с канелата, кафявата захар, лимоновия сок, двете капачки ром и нарязаните на ситно фурми.
Разбийте мекото масло със пудрата захар на кремче. При непрестанно разбиване добавяйте едно по едно яйцата до получаване на гладка смес.
Пресейте брашното към сместа заедно с бакпулвера и щипка сол и разбъркайте. Накрая сипете ябълките с всичко останало към сместа за мъфини и хомогенизирайте.
Разпределете във формички за мъфини, 12 на брой, с положена в тях хартийка, като не пълните догоре, за да имат място да бухнат ябълковите мъфини.
Печете мъфините с ябълка и канела в предварително загрята на 160 градуса фурна до златисто, около 25 минути.
Да ви е сладко!