Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Емпанади»Емпанада с лук и риба тон

Емпанада с лук и риба тон

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57544222
Емпанада с лук и риба тон
Снимка: Hristo-Y-Moni
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Емпанада с лук и риба тон - нетърпеливи сме да я опитаме"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 7 г суха
  • краве масло - 40 г
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 550 г
  • за плънката
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • лук - на вкус /повече/
  • домати - 1 бр. рендосан
  • сол - на вкус
  • риба тон - 1 бр. консерва
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително вкусна и сочна емпанада с много плънка и малко тесто.

Замесвам тесто с всички продукти за него и оставям да втаса 90 мин. Разделям тестото на 2 части и разточвам на правоъгълник.

Преминавам към приготвяне на плънката за емпанадата.

Нарязвам на едро много лук, една червена чушка и една зелена и изпържвам до омекване.

Слагам и един рендосан домат и сол на вкус. Оставям да изстине, докато приготвя тестото.

Върху разточеното на правоъгълник тесто около 1.5 см слагам от плънката и отгоре подреждам филе риба тон от консерва.

Захлупвам с другата част от тестото, оформям краищата, намазвам с разбит жълтък и пека приготвената емпанада на 180°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: