Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с лук и риба тон (Coca de cebolla i atún)

Питка с лук и риба тон (Coca de cebolla i atún)

Питка с лук и риба тон (Coca de cebolla i atún)
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Толкова ни допадна, че я изядохме на един дъх и вече правим втора"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • мая - 25 г
  • брашно - 500 г по рецепта (или повече)
  • За отгоре
  • яйца - 1 бр.
  • риба тон - 1 малка консерва (около 120 г)
  • лук - 3 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тесто омесете нелепнещо тесто.

Аз сложих малко повече брашно, защото ми се стори, че лепи.

Оставете го за 10 минути да почине. Разточете и сложете в тавичка с хартия за печене. Надупчете с вилица хубаво по цялата повърхност.

През това време изпържете хубаво лука до карамелизиране. Изцедете го от мазнината и го смесете с яйцето и рибата тон, която също ще трябва да изцедите от мазнината.

Изсипете отгоре и застелете равномерно със сместа.

Печете питката на 190 градуса за около 30 мин.

Питка с лук и риба тон (Coca de cebolla i atún) е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: