Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите в чопър. Разтапяме маслото и добавяме към тях.
В тава с ринг застиламе стреч фолио и по стените и изсипваме бисквитената смес. С дъното на чаша притискаме към дъното до оформяне на блат. Оставяме в хладилника да престои минимум 30 минути.
В незалепващо тенджера изсипваме прясното мляко, захарта и ванилията и оставяме да заври. На тънка струйка изсипваме гриса при непрекъснато бъркане до получаване на гъст крем с грис.
Махаме от котлона и оставяме да истине.
Заливаме блата с млечния крем и връщаме в хладилника.
Имах малко останали бисквитки и ги набучих в крема. Особено ако ви се струва по-рядък, попива и стяга по-бързо.
Загряваме сметаната и преди завиране изключвам и добавяме начупения шоколад.
Оставяме шоколадовата глазура 2 мин и разбъркваме до хомогенна смес.
Заливаме охладения крем и наръсваме грис тортата с орехи или кокосови стърготини - който какво му е приятно на вкус.
Имате разкошна и лесна торта с грис без печене.
Опитай и другите ни сладкиши с грис или класическото реване с грис.