Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с грис без печене

Торта с грис без печене

Потребител#181034Потребител#181034
Чирак
48467132
Торта с грис без печене7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Лесна и вкусна торта с нежен крем от грис, която от днес ни е вече любима!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити за торта - 1 пак. от 250 г
  • масло - 125 г
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • грис - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 200 г
  • шоколад - 2 бр. 100 г
  • сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите в чопър. Разтапяме маслото и добавяме към тях.

В тава с ринг застиламе стреч фолио и по стените и изсипваме бисквитената смес. С дъното на чаша притискаме към дъното до оформяне на блат. Оставяме в хладилника да престои минимум 30 минути.

В незалепващо тенджера изсипваме прясното мляко, захарта и ванилията и оставяме да заври. На тънка струйка изсипваме гриса при непрекъснато бъркане до получаване на гъст крем с грис.

Махаме от котлона и оставяме да истине.

Заливаме блата с млечния крем и връщаме в хладилника.

Имах малко останали бисквитки и ги набучих в крема. Особено ако ви се струва по-рядък, попива и стяга по-бързо.

Загряваме сметаната и преди завиране изключвам и добавяме начупения шоколад.

Оставяме шоколадовата глазура 2 мин и разбъркваме до хомогенна смес.

Заливаме охладения крем и наръсваме грис тортата с орехи или кокосови стърготини - който какво му е приятно на вкус.

Имате разкошна и лесна торта с грис без печене.

Опитай и другите ни сладкиши с грис или класическото реване с грис.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: