Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с кашкавален Бешамел

Макарони с кашкавален Бешамел

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Макарони с кашкавален Бешамел
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
18/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Макароните с кашкавален бешамел се разпределят по шарени чинийки и се сервират топли на малките калпазани"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • лук - 1 глава
  • чушки - 4 бр. зелени
  • кренвирши - 3 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • олио
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва вода, колкото на указанието за макароните. Оставя се да заври. Във врящата вода се изсипват макароните с малко олио и сол. Варят се около 8-15 минути, като периодично се разбъркват.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на ситни квадратчета. Кренвиршите се обелват и нарязват също на дребно.

Кашкавалът се настъргва. Когато макароните се сварят, се изсипват в гевгир. Измиват се със студена вода и се оставят да се отцеждат.

В тиган с ненадраскващо дъно се слага олио, да загрее. Добавят се лука и чушките, за да се запържат. Добавя се маслото до разтапяне и се добавя брашното, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка.

Постепенно се сипва прясното мляко и непрекъснато се разбърква енергично, за да не стане Бешамелът на бучки. Добавя се вода малко повече от желаната гъстота на соса, защото, докато се готви, ще се сгъсти и от кашкавала също. Разбърква се. Добавят се кренвиршите.

Овкусява се със сухия бульон, сол и черен пипер. Когато заври, се добавя кашкавалът. Разбърква се до разтапяне. Изцедените макарони се изсипват в тенджера и се заливат с кашкаваления Бешамел. Разбъркват се.

Макароните с кашкавален бешамел се разпределят по чинийки и се сервират топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: