Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Миникюфтенца със сос Бешамел и топено сирене

Миникюфтенца със сос Бешамел и топено сирене

Миникюфтенца със сос Бешамел и топено сирене
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
08/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Обзалагаме се, че ще изядете двойно повече, отколкото сте очаквали, защото знаем колко вкусни са тези кюфтенца"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • галета - 100 г
  • хляб - 1/2 филийка
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 1 бр.
  • За Бешамел
  • прясно мляко - 800 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 20 мл
  • масло - 50 г
  • топено сирене - 150 г
  • индийско орехче - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага каймата, чуква се яйцето, добавя се хлябът, предварително накиснат във вода, както и всички останали съставки. Омесва се хубаво и се оформят малки кюфтенца, които се подреждат в тава с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса до готовност.

През това време в тенджера се загрява олиото, поставя се маслото и се оставя да се разтопи. Щом е готово, се добавя брашното и се пържи, докато замирише на пържено брашно.

След което се добавя млякото и се бърка до сгъстяване. Щом заври, към соса се добавя топеното сирене, индийското орехче и подправки на вкус.

Готовите кюфтенца се охлаждат леко и се поставят в чиния върху соса, отстрани може да се аранжира с маруля и да се поръси със сух босилек.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: