Начин на приготвяне
В купа се слага каймата, чуква се яйцето, добавя се хлябът, предварително накиснат във вода, както и всички останали съставки. Омесва се хубаво и се оформят малки кюфтенца, които се подреждат в тава с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса до готовност.
През това време в тенджера се загрява олиото, поставя се маслото и се оставя да се разтопи. Щом е готово, се добавя брашното и се пържи, докато замирише на пържено брашно.
След което се добавя млякото и се бърка до сгъстяване. Щом заври, към соса се добавя топеното сирене, индийското орехче и подправки на вкус.
Готовите кюфтенца се охлаждат леко и се поставят в чиния върху соса, отстрани може да се аранжира с маруля и да се поръси със сух босилек.
Да ви е сладко!